Begivenheden har allerede fundet sted.

"Jazz i det grønne" ved Hospitalet med Mariane Bitran og Alain Apaloo

Fredag d. 2. juli 2021, Kl. 14:00 til kl. 15:00
Nyelandsvej 64D, 2000 Frederiksberg
Mariane Bitran, altfløjte og Alain Apaloo, vokal, guitar, percussion

"Wind of Tomorrow" er det nye album fra den København-baserede duo bestående af de to internationale musikere: den franske fløjtenist Mariane Bitran og den togolesiske guitarist, og sanger, Alain Apaloo. Disse to World-Jazz musikere mødtes i København og opdagede øjeblikkeligt en musikalsk forbindelse, som de udviklede gennem årene ved at spille og turnere sammen med forskellige projekter. For nylig indspillede de dette nye Duo-projekt "Wind of Tomorrow", der præsenterer deres kompositioner, som konjugerer Mariane Bitrans varme og udtryksfulde fløjter med Alain Apaloos opfindsomme linjer og stil, der ofte har mindelser til hans fædreland, Togo. Samspillet er næsten håndgribeligt, der producerer en farverig række af nye lyde; rytmen udvikler sig dynamisk og tager publikum med på en poetisk rejse; undertiden næsten som i en meditation.

Mariane Bitran er fransk tværfløjtenist bosat i Danmark siden 1998. Hendes musik spænder bredt; inspireret af forskellige former og rytmer og af hendes samarbejde med musikere fra verden-jazz-scene i Paris og i København, samt hendes rødder i både klassisk og moderne musik.

Alain Apaloo (guitar, vokal, percussion) startede fra barndommen med at spille traditionelle trommer i traditionel afrikanske musik-ensembler i sit hjemland, Togo. Alain begyndte at spille guitar tidligt med den legendariske togolesiske blues sanger, Jimmy Hope og derefter i Ghana med Kwame Yeboas Akra Band. I 1996, kom Apaloo med i Ghana's førende stjerne, Kojo Antwi, touring udstrakt i hele Europa og USA. Siden hans flytning til København, hvor han blev uddannet fra den rytmiske Musikkonservatorium, har Alain Apaloo været leader af sine egne projekter: Apaloo's Solo, Mezzy slide & The Crew, APT3 og ApiPipo, World Music, der er inspireret af Alains afrikanske rødder og jazz.

Koncerten er én ud af to koncerter i haven foran Hospitalskirken denne fredag eftermiddag. Læs mere om "Jazz i det grønne" ved Hospitalet med Munck/Fuglsang/Gemmer/Eyermann kl. 16.00 HER.

Frederiksberg Hospitalskirke ligger Nyelandsvej 64 D. Du finder den på grunden i krydset mellem Vej 5 og Hovedvejen.